Data: 2002-10-10 20:49:49
Temat: Re: Fenkuly - jak przyrzadzic??
Od: "109176" <a...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> tak na dzieńdobry to jedna z moich ulubionych wersji, to ugotowane w
rosole
> warzywnym (ze słoika Maggi), połówki, jakieś 15-20 minut, aż będą miękkie.
> Na talerz, na to bułka tarta na maśle smażona, jak kto masła nie chce, to
> nie trzeba, i tak dobre. Do tego ziemniaki lub chleb (dla Krakusów:
> ziemniaczki lub chlebuś). Wszystko posypać odrostami zielonymi, które
> zawczasu się fenkułom odcięło (ten koperek). Oczywiście świntuchy oczyścić
> zawczasu i usunąć twardą piętkę, jak jest.
>
Dzieki za przepis, wyprobuje i napisze jak mi smakowalo:)
Ania
----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|