Data: 2001-08-31 17:55:38
Temat: Re: Filety z mintaja
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dorota B." <D...@b...pl> napisał w wiadomości
news:9mnu64$lnh$1@news.tpi.pl...
> Witam
> posiadam kilka filetow z mintaja w stanie zamrozonym. Postanowilam, ze
> dzisiaj trafia na moj talerz. Doradzcie mi jakis fajny przepis.
Ja dziś zrobiłem niby chińskie danie:
mrożonka chińska,
mintaj,
ryż
różniaste przyprawy (potem wypiszę)
Na patelni rozgrzałem trochę oleju. Wrzuciłem tę mieszankę. Na drugiej
patelni obsmażyłem filety (bez panierki naturalnie, za to z odrobiną
sosu do sajgonek, trochę posypane przyprawą do ryb Kamisu).
Jak filety były miękkie to przerzuciłem je do warzyw, dodałem ryż,
posypałem pieprzem białym, pokropiłem jeszcze sosem do sajgonek,
troszkę Worcestershire, dałem odrobinę ostrego sosu chili. Acha, dałem
też trochę cynamonu.
Wyszło w sumie całkiem niezłe.
Przyprawy dawałem "na winie". Bo nie mogłem się doszukać w kartonach
innych. :-)
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
b...@w...pdi.net that a man can supervise
www.kjb.w.pl the construction of light
|