Data: 2005-03-31 17:46:08
Temat: Re: Filety z piersi kaczki w owocahc JAK???
Od: papndekel <a...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zbyszek napisał(a):
> Pytanie jak w temacie.
> Kiedyś robiłem całą kaczkę w ten sposób.
> A chciałbym spróbować z filetami z piersi barberie.
>
> Czy ktoś z szanownych dyskutantów może mi pomóc??
>
> Z góry dziekuję :-)
>
> Zbyszek
>
>
Proponuje zrobic piers z kaczki (lub cala kaczke) w sosie
sliwkowo-rozmarynowym:
3-4 suszone sliwki namoczyc (zalezy czy do samej piersi czy calej
kaczki) nastepnie rozetrzec
na papkę. dodac suszonego rozmarynu, soli, zabek lub dwa czosnku.
Nasmarowac tak powstala papką kaczke
i zawinac szczelnie w folie spozywcza. Na noc do lodowki.
Na drugi dzien piec jak pieczen: ja robe w rondlu na gazie, mozna dodac
jeszcze z 2,3 sliwki
suszone do powstalego sosu, poddusic. Po upieczeniu kaczke obrac z miesa
(piers pokroic w plastry)
Sos przemiksowac blenderem, dodac mieso i jeszcze troche poddusic.
Podawac z kluseczkami slaskimi, i czerwona konserwowa kapusta z
dodatkiem zieonego pieprzu
pozdrawiam
|