Data: 2008-02-03 19:02:03
Temat: Re: Flaczki bez flaków
Od: "Lotos" <k...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Napewno będzie to przypominało faczki, dodałabym jeczcze liścia laurowego
> i ziele ang. A tak na uboczu, mam syna który uwielbia smak flaczków, a
> nienawidzi flaków więc robię to tak, że najpierw gotuję pokrojone flaki
> wołowe na rosole wołowym bez warzyw, ale z dodatkiem liścia laurowedo i
> ziela ang. - po ugotowaniu flaczków część wywaru przecedzam ( gęste flaki
> z sitka dodaję do pozostałej zupy) i do obywdwu porcji dodaję tarte
> warzywa oraz resztę przypraw, a do przecedzonej części pokrojone w cienkie
> paski mięso z kurczaka (pierś) - myślę, że może być też wołowina
> ,najlepiej wykorzstać tą na której był gotowany rosół. Smacznego i
> pozdrawiam - Barbara.
Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
wiadomości news:fn5umc$52d$3@nemesis.news.tpi.pl...
> Konrad Kosmowski pisze:
>
>> Jeżeli ma smakować inaczej to zrób cokolwiek co flakami nie jest.
>
> Pytanie nadal aktualne, jak flaki wpływają na smak zupy po nazwa 'flaki'?
> Bo dla mnie to przyprawy odgrywają kluczową rolę, same flaki nie mają
> nawet wpływu na wywar rosołowy. Może się mylę.
>
>
> --
>
> Paulinka
|