Data: 2013-05-30 19:41:37
Temat: Re: Foie gras.
Od: Trybun <Y...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-05-30 13:55, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 30 May 2013 11:31:53 +0200, Trybun napisał(a):
>
>> W dniu 2013-05-25 16:55, Ikselka pisze:
>>> Gęsiej wątróbki pewnie i spróbujesz, ale nie takiej z tuczonej specjalnie
>>> gąski :-)
>> Oj, moje gąski, to nie są tak całkiem takie normalne, jak te ze sklepu,
>> czy od "baby". Żadnej paszy, tylko trawa i owoce. Mięso aż pachnie, i
>> tylko niewielka ilość żółciutkiego tłuszczyku.
> Czyli foie gras z nich nie będzie :-)
No fakt, poza tym wątróbka z takiej gęsi jest bardzo mała, gdzieś tak
1/3 wielkości wątroby gęsi będącej na diecie paszowej.
|