Data: 2001-09-17 13:39:02
Temat: Re: Fondue
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9o4rbk$5oa$...@s...man.poznan.pl...
> Serio nikt nie robil fondue z polskiego sera? Mam byc pionierem, czy nie
da
> sie?
>
> Jader
O ile sobie dobrze przypominam był post o polskich serach do fondue. Zaraz
poszukam.
Wklejam 1:
..ludzie z Polski z braku tych szwajcarskich tanich serów
wymyślili, że najlepsze są: ementaler, cheddar i gruyer...
agataw.
Gruyer jest wlasnie tradycyjnym serem foundue'owym, ale tani to on nie jest.
Ja przyznam sie kupuje gotowy ser do fondue, razem z wszystkimi dodatkami
(takie torebki z metalizowanej folii, porcja na 4 osoby, cena kilkanascie
zl.)., ktory jest na prawde dobry.
Agata Solon, naturalna
wklejam 2:
50 dag sera grojer i 50 dag cheddar
2 szklanki białego wina
kieliszek wytrawnej wiśniówki
łyżka mąki ziemniaczanej, gałka, czosnek, sol, pieprz.
ser będziemy starty rozpuszczać w gorącym winie 9
mieszając)Jak rozpuszczą się dodamy wiśniówkę z mąką.
doprawimy.
Agata W.
wklejam 3:
Kilka naglowkow widzialam na http://www.kuchnia.3miasto.pl/ w dziale
"Nabial" i "Desery", niestety nie czytalam, wiec nie wiem co i jak, ale
mozesz sprawdzic.
Zycze powodzenia w poszukiwaniach :)
Bozenka
Tyle znalazłam
Wkn
|