Data: 2001-12-21 20:17:18
Temat: Re: Fondue
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
sebba wrote:
>
> Użytkownik Alex P. J. [Scorpio] <s...@s...com> w wiadomości do
> grup dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
>> Witam!
>> Przepraszam za crosspost, ale jest chyba uzasadniony...
>> Chcemy z żoną kupić sobie "na Gwiazdkę" zestaw do fondue.
>> Prosiłbym więc o radę, jaki najlepiej kupić (z czego
>> wykonany, o jakich parametrach), a czego się wystrzegać
>
> IMHO przede wszystkim zwrocilbym uwage na to aby "glowny" pojemnik na
> serek byl wykonany z grobego materialu (idealem bylby kuty) - bedzie
> dluzej i rownomiernie trzymal cieplo,
> warto tez przyjzec sie jak jest podgrzewany (swieczka, nafta, prad),
> no i wielkosc - czy imprezka kameralna czy wesele na 150 osob ;)
na prąd bym nie kupował. Do rozciapciania sera to lepiej postawić na
kuchenkę, a taki na naftę lub takie żelatynowate naboje są dużo lepsze. No
i atmosfera fajniejsza. Ceramiczny też może być, kumpel miał taki i zawsze
dobrze wychodziło.
Waldek
|