Data: 2003-12-30 20:26:29
Temat: Re: Frangipane
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 2003-12-30 at 13:32, Wladyslaw Los wrote:
> Do kremu frangipane potrzbne sÄ
makroniki, takie ciasteczka migdaĹowe.
> Mam nadziejÄ, Ĺźe znajdziesz odpowiedni przepis, jeĹźeli nie moĹźesz ich
> kupiÄ. MoĹźe ktoĹ inny Ci go podeĹle, bo mi siÄ nie chce go wstukiwaÄ.
> MoĹźna podobno zrobiÄ ten krem uĹźywajÄ
c tartych migdaĹĂłw, wtedy ma
> intensywniejszy zapach, ale tu nie mam szczegĂłĹowego przepisu i nie
> wiem w jakiej proporcji oraz czy uĹźywaÄ gorzkich czy raczej sĹodkich.
> MusiaĹabyĹ sama poeksperymentowaÄ.
> PoniĹźszy przepis pochodzi z ksiÄ
Ĺźki Paula Bocuse.
Wyglada interesujaca i z cala pewnoscia sprobuje - po nowym roku.
Co do makaronikow to widzialam je tylko w Kraju Baskow, zarowno w czesci
hiszpanskiej, jak i francuskiej. Tutaj jest cos, co sie nazywa
makaroniki, ale jest sklejone po 2 sztuki jakas masa. Przepis na
makaroniki jednak mam, wiec moge sama zrobic. Ewentualnie wlasnie z
migdalow mielonych.
Dzieki wielkie, dam znac jak wyszlo.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|