Data: 2005-11-29 09:26:24
Temat: Re: Frytki...
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
> od Belgów (których Holendrzy przezywają fritkoeppjes) słyszałem to, że
> frytki należy smażyć dwa razy: najpierw w trochę zimniejszym tłuszczu, by
> się podgotowały, a potem w gorętczym, by się zarumieniły. Albo na odwrót,
> muszę jeszcze posprawdzać. W każdym razie smażenie dwukrotne robi z frytek
> Frytki ;-)
Zdecydowanie najpierw w zimniejszym, potem w goracym... Wychodza 1klasa:) -
nie flaczeja, sa chrupkie.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
|