Data: 2007-01-04 17:29:45
Temat: Re: Frytki... [serio]
Od: "ikselka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dominik Jan Domin napisał(a):
> A wiesz może, na jakim tłuszczu to smażą? Bo to mi sie wydaje o wiele
> wazniejsze. No i ważne dla zdrowia, czy porządny tłuszcz, czy jakieś
> świństwo dla chemiożarców.
Jeśli nawet gdzieś smażą frytki na porządnym tłuszczu, to po
kilkudziesięciu smażeniach ten tłuszcz już dawno zapomniał, że
kiedyś był porządny :-(
Ja smażę sama, na oleju rzepakowym lub fryturze, ale najwyżej 2 razy
na tym samym. Potem z tego jest świetna podpałka do ogniska. Może
zacznę oddawać sąsiadowi - jeździ na oleju i pięknie pachnie
frytkami za jego samochodem :-)
|