Data: 2011-06-04 12:03:53
Temat: Re: Fyrsztyk tatarski
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 4 Jun 2011 10:52:22 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 4 Jun 2011 00:48:48 +0200, Fragile napisał(a):
>
>> Dnia Fri, 3 Jun 2011 18:36:30 +0200, izazak napisał(a):
>>
>>> Czy ktos z Panstwa spotkal sie z przepisem na ten specjal kuchni tatarskiej?
>>> Moze ktos podzieli sie sprawdzonym przepisem na fyrsztyk
>>>
>> A to nie jest przypadkiem to samo co czebureki?
>>
>
> Nie. Obie te potrawy zawsze wymieniane są niezależnie.
>
Dlaczego pytam - poniewaz "fyrsztyk" jest nazwa rodzinna (nadal ja tej
potrawie ojciec p.Radeckiej), jednak sama potrawa jest _tradycyjnym_ daniem
tatarskim, znanym od wielu, wielu lat, jak mowi sama p.Radecka. Skoro jest
to potrawa tradycyjna (tylko o zmienionej nazwie) przepis powinien byc w
internecie :) I pomyslalam, ze skoro "(...) Głównymi składnikami Fyrsztyka
jest cielęcina lub wołowina, cebula oraz ser żółty.(...)", to skladniki te
jak najbardziej pasuja do tradycyjnego dania, jakim sa czebureki :) Ale byc
moze to zupelnie inna potrawa, nie wiem.
Pozdrawiam,
M.
|