Data: 2001-11-20 10:35:13
Temat: Re: GOLONKA
Od: "Mabu" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "KALIGULA" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:9tdade$k42$1@news.tpi.pl...
> Bardzo chciałbym poraz pierwszy zrobić sam wyśmienitą golonkę, czy możecie
> mi w tym pomóc???
> Proszę o przepisy na tą pyszną rzecz :)
> Tom.
Cześć !!!
Ja ostatnio zrobiłem ją tak.
Golonkę około 1,2 kg wyczyściłem szczoteczką pod bieżącą wodą następnie na
dużym ogniu i małej ilości oleju obsmażyłem z każdej strony (około 5 minut
cała) następnie wrzuciełem do gara z wodą i dodałem wszelkie ziele jakie
miałem pod ręką czyli marchew, pietruszkę, kalarepkę, por, natkę pietruszki
liść kapusty, liść laurowy pieprz czarny w ziarenkach i wegetę. Całość
gotowałem około 1,5 godziny aż mięsko zaczeło odchodzić od kości.
Nie chwaląc się mojej żonie bardzo smakowało a z wywaru na drugi dzień
miałem pyszny barszczyk biały z ziemniakami.
--
Pozdrawiam,
Mariusz Buchliński
www.cyfrokom.prv.pl
>
|