Data: 2009-04-28 22:13:52
Temat: Re: Garnek do gotowania ryzu (elektryczny)
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cbb1d8aa-040c-4fc1-995e-d2d493631d8f@s1g2000prd
.googlegroups.com...
On 28 Kwi, 16:45, Rafal M <r...@g...com> wrote:
> Witam
>
> Tydzien temu kupilem sobie garnek do gotowania ryzu (Rice Cooker).
>
> Ma ktos moze sposob na to, aby uniknac przypalania sie ryzu na spodzie
> garnka? Przy kazdym rodzaju powstaje cieniutka przypalona warstwa
> ryzu. Schodzi ona bez problemu jako cienki placek.
Nie wsypuj ryżu do suchego garnka, dolewając po tym wodę - zawsze
nalej przynajmniej trochę wody najpierw.
Jeśli jest tam jakaś możliwość regulacji temperatury, po osiągnięciu
maksimum zmniejsz temperaturę.
Po co komu taki garnek? Przecież wystarczy zwykły aby ryż zagotować i
wstawić do ciepłego piekarnika aby doszedł.
Ja daję na dno trochę oleju - wliczam go do ilości wody, aby ryżu nie
rozkleić.
|