Data: 2003-10-20 07:48:27
Temat: Re: Gaz a prąd w kuchni
Od: "aliali" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Och, ja zawsze twierdziłam, że gotowanie na prądzie jest niewygodne i żadne
> wypasione płyty Miele nie są w stanie mnie przekonać, że nie. Zresztą nie
> znam nikogo, kto miałby płytę elektryczną mając dostęp do gazu. Jakoś
dziwnie
> często o zaletach płyt elektrycznych przekonują osoby, które i tak nie mają
> wyboru.
>
> JoP
No to ja jestem takim przykładem. Gaz tylko do ogrzewania, wcześniej miałem
kuchenkę gazową ale nie wróciłbym do niej. Jednak płyta ceramiczna jest o
wiele wygodniejsza i bezpieczniejsza. Pomimo iż kuchenka gazowa miała wszekie
zabezpieczenia przeciwwypływowe to jednak jest ogień otwarty. Żona podobnie
podziela moje poglądy, w kuchni zrobiło się czyściej, natomiast różnica w
kosztach jest nieznaczna, a przynajmniej niezauważalna. Kuchenka z płytą
ceramiczną ma o wiele większą sprawność i pomimo mniejszej mocy niż gazowa
nagrzewanie następuje znacznie szybciej.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|