Data: 2003-10-22 22:18:41
Temat: Re: Gaz a prąd w kuchni
Od: "" <m...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam. Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat porównania kosztów gotowania na
gazie
> a na nowoczesnej ceramicznej kuchni elektrycznej. Jakieś wady i zalety tej
> ostatniej? Z góry dziękuję. Pzdr
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Witam! Jeśli po tej porcji dobrych rad masz jeszcze jakieś wątpliwości, to
zdecyduj się na kuchnię elektryczno-gazową /2 palniki gazowe i 2 pola
grzejne/. Łatwo Ci będzie porównać koszty. Z mojego doświadczenia wynika, że:
na gazie zagotowanie garnka wody trwa krócej niż takiego samego na
elektrycznym, ale gdy wyłączysz gaz woda przestaje się gotować , a na polu
grzewczym jeszcze dobrą chwilę się gotuje. Oznacza to, że najbardziej
efektywne gotowanie jest mieszane/ zagotowć potrawę na gazie i dogotowywać na
elektrycznym/. Tak właśnie robię. Jeśli chodzi o błędy przy podłączeniu
takiego urządzenia, każdy producent zaleca/ pod groźbą utraty gwarancji/, żeby
robiły to tylko autoryzowane firmy.Przy kontroli szczelności gazu w moim bloku
zawsze muszę pokazywać dokument kto mi instalował kuchnię.Jeśli elektryk źle
podłączy- może wywalić Ci instalację. Warto więc zadbać o dobrych
fachowców.Reasumując, po dość długiej eksploatacji takiej kuchni nie
zdecydowałabym się tylko na jedną opcję.pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|