Data: 2003-10-23 05:31:03
Temat: Re: Gaz a prąd w kuchni
Od: "Jarek" <j...@z...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Witam. Czy ktoś z Was ma wiedzę na temat porównania kosztów gotowania
na
> gazie
> > a na nowoczesnej ceramicznej kuchni elektrycznej. Jakieś wady i zalety
tej
> > ostatniej? Z góry dziękuję. Pzdr
O ile dobrze zrozumiałem pytanie dotyczyło porównania kosztów....
W takim razie, i proszę to dobrze zapamiętać, i nie dać się robić
domorosłym filozofom :-) Przy obecnych cenach en. el. (dziennej) i gazu,
gotowanie na gazie jest ponad 2-krotnie tańsze ! Wynika to z prostego
wyliczenia.... np. uzyskania jednakowej mocy grzewczej dla obu mediów
(en. el. i gazu), i odniesieniu jej do kosztów jej uzyskania :-)
Zupełnie inną kwestią są względy użytkowe..... i prosiłbym,
żeby jeoddzielano w rozważaniach o kosztach......
Pozdrawiam
Jarek
|