Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gotowanie w kuchence mikrofalowej
Date: Thu, 30 Aug 2001 23:52:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 42
Message-ID: <9mmcu3$m59$1@news.tpi.pl>
References: <9mlqcf$ir3$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl> <9mm83q$6oj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa139.biezanow.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 999208707 22697 213.77.149.139 (30 Aug 2001 21:58:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Aug 2001 21:58:27 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65143
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9mm83q$6oj$1@news.tpi.pl...
> Przepisow nie znam, bo mikrofale uzywam do podgrzewania potraw, ale jest
> ksiazeczka Prószynksiego i S-ki "Gotowanie w kuchence mikrofalowej",
> widzialam to niedawno w ksiegarniach, na polce tez mam, wiec jak nikt nic
> nie wymysli moge Ci cos wklepac, ale przepisy nie sa wyprobowane.
>
Hejka;-)))
Sama sobie na post odpowiadam;-)))) Val wklepuje Ci ten przepis na makaron,
odpowiedzialnosci nie biore;-)))
Makaron z kurczakiem
30 dkg muszelek
3/4 szklanki ugotowanego miesa z kurczaka, pokrojonego w kostke
15 dkg pieczarek, grubo pokrojonych
pol szklanki smietany 30-proc.
pol szklanki startego zoltego sera
sol
Wode (5 szklanek) wlac do zaroodpornego glebokiego naczynia (2 l) i
mikrofalowac na najwyzszej mocy 8 minwsypac makaron, posolic i mikrofalowac
przy sredniej mocy 10 min., odcedzic, przelożyc do naczynia. Pozostale
skladniki dodac do goracego makaronu, starannie wymieszac, przykryc i
mikrofalowac przy sredniej mocy 3-4 minuty. Podawac natychmiast z surowka
lub salata.
No i tyle, ja bym dodala jakies przyprawy i ziolka, no ale to zobaczysz. Jak
bedziesz chciala jeszcze to pisz;-)
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
|