Data: 2006-05-25 21:45:48
Temat: Re: Grill
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Crimson" <r...@w...pl> wrote in message
news:e553aq$2n2n$1@news.mm.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e54hv9$ibi$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Ogólnie żeliwne, a jeszcze lepszy piecyk z ażurowym rusztem nad płytą:
>> http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=w
bxnjdoarfrmanahkjumkloyhdgdcyrw&com=PT/460
>> wtedy można użyć patelni do grillowania:
>> http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=w
bxnjdoarfrmanahkjumkloyhdgdcyrw&com=IT/2&kategoria=3
1
>> lub patelnia żeliwna ryflowana:
>> http://www.gastromarket.pl/index.php?m=gr&gr=14957&p
r=2
>
> Panslavista Ty ogólnie fajny koleś jesteś ;)
> Musisz robić w ministerstwie jakimś he ?
> Albo Piskorski to Twój brejdak jest ?
> W każdym razie wesołek z Ciebie ;)
Nie, to najzupełniej poważne porady - piecyk ma znacznie wiecej zastosowań
niż tylko grill, a z rurą ponad oczy nie szczypie dymem i nie zasmradza nam
odzieży, Można suszyc grzyby, warzywa, owoce, robić przetwory itd... Tych
patelni i innych żeliwnych naczyń można użyć nawet na ognisku. Zwłaszcza
kociołków, które (te bez nóżek) można postawić na kozie wyjmując fajerki,
trawnik się nie zniszczy...
|