Data: 2002-06-01 07:37:36
Temat: Re: Grilowanie pytanie
Od: "Jola L-L" <j...@p...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik robertm <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@p...onet.pl...
> Czy mieso do grilowania trzeba jakos przygotowac/zamarynowac?
> Jezeli tak to prosze o jakis opis/przepis.Z gorki dzieki.
ja czesto stosuje taka marynate :
kotlety karkowki czy kurze skrzydelka skrapiam olejem, nastepnie pryskam
sosem sojowo- grzybowym firmy Tao Tao ( koniecznie musi byc ten
aromatyzowany grzybami , ma ciemnobrazowy kolor, mieso nabiera dodatkowo
pieknej barwy) i sypie ( gdzie jest Slup?) przyprawa Kamisa Grill- przyprawa
do mies- ta neutralna, bo jest jeszcze ziolowa i pikantna .Jak kto lubi- to
zdziebko vegety i juz. Pomieszac tymi kotletami aby rownomiernie sie
oblepily i odstawic do lodowki. Minimum - pol godz.- mozna tez na noc
wstawic -na grilla nastepnego dnia.
Jola L-L
|