Data: 2004-09-18 19:11:38
Temat: Re: Groch - pilne
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 17 Sep 2004 11:59:12 GMT, "firma" <f...@w...pl> wrote:
>Witam
>
>Czy groch trzeba koniecznie zamoczyc, czy da sie ugotowac od razu z paczki ?
Zalezy jaki ten groch... Normalny lepiej namoczyc, bez namoczenia
strasznie dlugo sie gotuje i niekoniecznie rowno. Jesli jednak jest to
groch preparowany (czasem mozna cos takiego dostac - wstepnie
uparowany cisnieniowo i dopiero potem suszony) to powinien sie
slicznie gotowac bez namoczenia - tyle zeproducent niehybnie pochwalil
by sie tym.
A co do moczenia - odlac wode z moczenia, zagotowac groch na krotko,
raz jeszcze odlac wode i dopiero dalej gotowac - zdecydowanie
zmniejsza to sensacje po zjedzeniu grochu.
--
Darek
|