Data: 2008-09-07 03:19:07
Temat: Re: Historyczne odmiany pszenicy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:g9und3$nfk$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> Panslavista pisze:
>
> > A ja właśnie dostałem zamówienie na chleb pełnoziarnisty orkiszowy
dla
> > kobiety z kłopotami z jelitem grubym. Oczywiście za friko, bo nie
prowadzę
> > usług piekarniczych. Znam jej córkę i ona też miała kłopoty z kupnym
> > chlebem, po moim, takim, jaki piekę - nie pojawiły się.
>
> Ja nie mam problemów z jelitem grubym ;), ale chleb orkiszowy po prostu
> mi smakuje. Zwłaszcza ten z "mojej" osiedlowej piekarni. Szkoda tylko że
> taki drogi.
>
> Ewa
Bardzo przyjemnie piec sobie chleb - wystarczy mąka, drożdże i jakieś ziarna
lub zioła. No i piekarnik lub piec. W ostateczności może być taki do piccy.
Jeżeli będzie pieczony chleb jak ten arabski. Wiele lat temu kupowałem na
Marszałkowskiej chleb od Syryjczyka - był wspaniały. Już nacięty, tak, że
można było wlożyć do środka co się chciało.
|