Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.n
et!diablo.netcom.net.uk!netcom.net.uk!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!n
ot-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: I po wakacjach
Date: Sat, 01 Sep 2001 14:22:52 +0100
Organization: Home
Lines: 33
Message-ID: <j...@4...com>
References: <9mp07f$a39$1@news2.tpi.pl> <1ez1sdc.34plqygrgg8gN%wlos@tele.com.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-1150.blotto.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news6.svr.pol.co.uk 999351060 31047 62.25.226.126 (1 Sep 2001 13:31:00 GMT)
NNTP-Posting-Date: 1 Sep 2001 13:31:00 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:65369
Ukryj nagłówki
>
>> Zaraz mnie dopadnie melancholia konca lata - zawsze ja przechodze i jestem
>> przez kilka tygodni wredniejsza niz zwykle.
>
>> Teraz prosze Was o pomysl, czym sie pocieszyc (kulinarnie, oczywiscie) u
>> progu jesieni? Czy Wy tez macie takie chandry zwiazane z koncem lata?
>
>Przeciez to najpiekniejsza pora roku, obok poznej wiosny. Zwykle o tej
>porze jade na urlop. W tym roku wypada to za jakies trzy godziny.
>
>Wladyslaw
Kolorystycznie tomoze i ona piekna ale zbyt melancholijna dla
mnie. Jestem z Agata , choc tak naprawde najukochansza pora roku
dla mnie jest BARDZO pozna wiosna/poczatek lata. Mimo kataru
siennego te pore kocham.
a po powrocie z urlopu letniego tez mnie chandra (i blues -
dum-dum-dum-dum) nachodzi, robie straszne porzadki w domu (czyli
tzw "wyrzutke", NIE odswiezanie mebli, malowanie scian i inne
takie) i po pierwszej goracej kapieli po jeziorowym urlopie
widze, ze ta opalenizna tomit i legenda.
na odtrutke pourlopowego bluesa (dum-dum-dum-dum) zrob sobie
bardzo gesty, aromatyczny kompot ze sliwek z dodatkiem gozdzika
lub dwoch. Minimum wody, maximum efektu. Wlasnie jem.
Jutro ide za dom narwac jarzebiny i jak mi sie bedzie bardzo
chcialo to zrobie galaretke do miesa, a jak mi sie nie bedzie
chcialo, to korale.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|