Data: 2006-09-21 11:58:03
Temat: Re: IG paczka i faworkow
Od: " Jeff" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chesky <c...@c...com> napisał(a):
>
> Użytkownik " Jeff" <j...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości news:eerp4d$g3
> 2$...@i...gazeta.pl...
>
> > tluszcz podobnie jak proteiny, powieksza wyrzut insuliny
>
> > W przykladzie ktory podajesz, zjedzenie poczkow powoduje mniejszy wyrzut
> > insuliny
> najpierw piszesz tak potem inaczej, nie bardzo kumam.
> w ogole bardziej po chlopsku bym prosil -
> dlaczego nutella ma niski ig 35 (tluszcz 30g/100g),
> a taki paczek ma ig 80 (tluszcz 40g/100g)
> kcal w obu przypadkach jednakowe.
>
> bardzo prostym jezykiem zebym zaskoczyl.
...nie znam dokladnie skladu nutelli, ale prawdopodobnie wolniej opuszcza
zoladek anizeli paczki i tym samym poziom glukozy we krwi nie podnosi sie
tak silnie jak to ma miejsce w przypadku paczkow.
Z tego co sie zorientowalem to Nutella ma w swoim skladzie orzechy, kokos
itp,. a paczki robi sie z bialej maki, wiec musi ona nieco dluzej byc trawiona
w zoladku i tym samym dluzej w nim przebywac.
.napisz mi czy napisalem juz prosciej.
Jeff
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|