Data: 2004-12-28 00:26:12
Temat: Re: INDYK
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
KP wrote:
> Jakie dodatki można podać do indyka pieczonego.
> Oczywiście poza winkiem :-)
>
> - pozdrawiam Krystyna
>
>
W Stanach tradycyjnie do indyka podaje sie zurawiny, czesto z dodatkiem
mandarynek, jamy na slodko, pieczone ziemniaki lub ziemniaki puree z
pieczonym czosnkiem, zielona fasolke szparagowa z migdalami albo
broccoli z sosem serowym, pieczona cebula z jablkami, chleb
kukurydziany. Koniecznie sos zrobiony z plynu z pieczenia. Czesto
spotyka sie nadzienie, zrobione z: kostek chleba, jablek, rosolu,
rozdrobnionego miesa z kielbasy (takiej, jak biala kielbasa), selera i
przypraw. To nadzienie mozna piec wewnatrz ptaka, albo w osobnej zapiekance.
W archiwum
http://groups-beta.google.com/advanced_search
po wpisaniu hasla indyk i autor bassett znajdziesz dokladne przepisy,
opisy i dyskusje na ten temat.
Magdalena Bassett
|