Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder1.cambriumusenet.nl!feeder3.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209
.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostr
ada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostra
da.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4cb2d3cd$0$22815$65785112@news.neostrada.pl>
<1myw01syx3pye$.x5j9du222hft$.dlg@40tude.net>
Subject: Re: JEST PAELLA...
Date: Mon, 11 Oct 2010 13:08:13 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 32
Message-ID: <4cb2f031$0$21005$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.234.109
X-Trace: 1286795314 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 21005 83.6.234.109:1149
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:330631
Ukryj nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1myw01syx3pye$.x5j9du222hft$.dlg@40tude.net...
> Dnia Mon, 11 Oct 2010 11:07:04 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> Przy pomocy woka zrobiłem paellę "JESIENNĄ". Na czym polega jej
>> jesienność - jak zwykle - co się nawinie, a tym razem są to ostatki z
>> działki: fasola różna, jeszcze zielona, kabaczek, kilka cukiń, mała żółta
>> dynia z miękką skórką. Do tego mięso wołowe i trochę drobiowego (obrane z
>> korpusów rosołowych, pocięte w paski), papryka czerwona (2 kg) słodka i
>> dwie ostre, ponad 1 kg pomidorów oraz dwie torebki mrożonki o nazwie
>> "Warzywa na patelnię" z różnymi przyprawami w torebeczce wewnątrz. Dusiło
>> się odrobinę na woku i całokształt na paellerze - znowu okazała się zbyt
>> mała po dodaniu ryżu zasmażonego na patelni i zalanego rosołem,
>> niedogotowanego, aby się nie rozkleił. Wszystko razem dało cudowny smak
>> po
>> dodaniu różnych przypraw, oraz wyciągu z papryki i koncentratu
>> pomidorowego.
>> Kupuję większą paellerę!!! Ta, którą mam (fi= 50 cm) będzie naczyniem
>> pomocniczym, razem z dwoma wokami (fi=36 i 45 cm).
>
> Podziwiam objętość brzuszka ;-PPP
>
>> A dzisiaj jeszcze biała kiełbasa - do zrobienia... Juz czekają lekko
>> zapeklowane na sucho trzy łopatki wieprzowe, boczek i wołowina.
>
> Ja już zaplanowałam zakupy do świątecznych peklowanin. Białą kiełbasę z
> ostaniego robienia upiekę na weekend.
Zmielone i zapeklowane
|