Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.media.kyoto-u.ac.jp!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.net!news.mail
gate.org!newsfeeds.sol.net!posts.news.moreusenet.net!nnrp0-asbnva.nntpservers.c
om!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jadlem cos (chyba) prostego w restauracji ale bardzo dobrego.
Date: Fri, 23 Jul 2004 17:31:50 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <o...@4...com>
References: <410110dc$1@news.home.net.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 31
NNTP-Posting-Date: 23 Jul 2004 16:31:50 GMT
NNTP-Posting-Host: dfa3f24b.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=2QY=Aaff5N\IY6h<m6KcTYc[3Bf`1S5QPF0iV`L?jh__>nY\nb3]1j];M>A`9>IJA[:J@fYG
iVfCZF0iV`L?jh__]RXcOlGkHn\Cc0<>OJ4Po[M02geL5<fjSak4Fan<3lKT
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208679
Ukryj nagłówki
On Fri, 23 Jul 2004 15:21:38 +0200, "topek"
<topek|-spamerom-schwanz-na-grab-|@post.pl.cia.gov> wrote:
>Witam,
>w mojej ulubionej belchatowskiej restauracji (Valentino, polecam wszystkim
>!) jadlem cos takiego:
>frytki + salatka + schab (bez bulki tartej) + sos smietanowo pieczarkowy!!
>Jakie to bylo dobre :) Mniam.
>No wiec tak, mam w domu schab, mam smietane, mam pieczarki i nie wiem jak
>zrobic sos i nie wiem jak przyrzadzic mieso, po prostu usmazyc na oleju??
>
>Moze jakis link do przepisu? Moze ktos cos robil podobnego? Z gory dziekuje.
>
>topek -> jak zawsze pozdrawiajacy
u nas to taka kombinacja czesto wystepuje, ale raczej z
pieczonymi kartoflami. schab smaze na mieszance oleju i smalcu
albo tego, co mi sie wytopi z wedzonego boczku (czyli jak kto
woli - bekonu). kroje schab na cienko )kupuje grubsze kotlety,
bez kosci i przemrazam i jak sa takie prawie zamrozone to je
przekrawam na ciensze. czyms tam posypie, smaze na ostro. a sos
to pieczarki smazone ale nie na czarno...jak juz sa slote i sok
przestaje wyplywac, gasze, dodaje zmasakrowanego czosnku
troszeczke (reszte doloze do kotletow) i smietany. pomieszac,
dosmaczyc i gotowe.
ja to jeszcze lubie z mieszanka kukurydzy groszku i marchewki, z
wody.
pierz, co ma dzis gulasz w yorkshire puddings
K.T. - starannie opakowana
|