Data: 2004-06-15 13:22:50
Temat: Re: Jajecznica
Od: "Nekase" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > To może jeszcze przepis na bułkę z masłem ktoś poda?
> >
> > waldek
> > ===
>
> Potrzebne będą:
> - nóż (najlepiej japoński, taki do sushi)
> - nóż drewniany płaski, najlepiej taki z Cepelii lub skansenu
> - bułka z porannego wypieku (bez spulchniaczy)
> - masło irlandzkie lub inne naturalne, może być wiejskie "od baby"
>
> Przekrajamy bułkę nożem japońskim w poprzek, na wysokości ok. 1-2 cm od
> spodu bułki (ważne jest, by linia cięcia wypadała mniej - więcej w połowie
> bułki). Górną część odkładamy miąższem do góry. Drewnianym nożykiem
> rozkładamy masło w wiórkach na obydwóch połówkach bułek. Odczekać do
> ogrzania i zmiękcznia masła. Następnie po ok. 2-3 minutach rozsmarowujemy
> masło, starając się nie naruszyć miąższu bułki.
> Połówki można złożyc z powrotem w bułkę, można też spożyć obie części
> osobno.
>
> Smacznego!
>
> Margola
Super!!! Jesteś aparatka :))).
Pozdrawiam
|