Data: 2001-10-25 10:15:43
Temat: Re: Jajecznica na wodzie.
Od: "Krzysztof" <u...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kiedys zastanawialem sie co sie stanie gdy zamiast tluszczu na patelni,
> jajka rozbije na wrzaca wode.
uhaha :-)
>Pewnego poranka przystapilem do tego
> powaznego eksperymentu. Rozbilem 5 jajek ( ale aby bylo mniej
> cholesterolu wyrzucilem 3 zoltka)
wy tam w stanach macie jobla na punkcie cholesterolu i kalorii :-)
a i tak same grubasy :-)
> i wrzucilem to na patelnie pelna
> wrzacej wody, (moze byc garnek wrzacej wody) Po okolo 4 - 5 minutach
> jajecznica byla gotowa, wtedy nalezy ja odcedzic od wody ale tylko przez
> sito (bo inaczej wleci razem z goraca woda do zlewu, tak mi sie tez
> zdarzylo) no i na talerz.
a fuj!!!!!!1
>Smak jajecznicy jest o wiele delikatniejszy, a
> bialko bielsze.
a jakie ma byc jak na 5 jaj jest 5 bialek i 2 zoltka?
>Posypuje ja z reguly czyms zielonym jak koperkiem albo
> pietruszka.
zolty ser nie wchodzi w gre?
ahhh zapomnialem, kalorie i cholesterol :-)))))))
>Poza tym jest duzo zdrowsza bo nie uzywamy tlustego oleju do
> smarzenia.
jajecznica na oleju!!!!!!!!
nie grzesz czlowieku!!!!!!!!1
a maselko w USA w sklepie jest?
>Juz od roku jezeli robie jajecznice to tylko tak. Pozdrawiam
> z Kalifornii, Florian. BTW Jestem ciekawy jezeli ktos zrobil tym
> sposobem czy mu smakowalo?
>
> .................................fk
>
|