Data: 2004-04-08 15:53:24
Temat: Re: Jajka faszerowane
Od: "Darmond" <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A jak kroić te jajka żeby się skorupki nie połamały? Jakim nożem?
Bardzo lubie takie jajka i nawet kiedyś próbowałam zrobić, ale się skorupki
połamały i nie było co napełniać.
Patrycja
Użytkownik "AgaS" <a...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:c53mi2$dvl$1@serwer.infinity.net.pl...
> i jeszcze coś:
>
> Jajka inaczej
>
> Składniki (podane na oko)
> ugotowane na twardo jajka
> jajko surowe
> pieczarki
> bułka tarta
> olej
> natka pietruszki
> sól i pieprz
>
> Jajka będące w skorupkach przekrawamy na pół (trudna sztuka ale do
> wykonania). Ostrożnie wydrążamy zostawiając samą skorupkę. Skorupki nie
> wyrzucamy!!!. Miąższ jajka - białko i źółtko siekamy drobniutko.
> Pieczarki kroimy drobno i obsmażamy aby zmiękły (można ew. dodać trochę
> cebulki).
> Pokrojone jajka mieszamy z pieczarkami i doprawiamy całość do smaku solą i
> pieprzem. Farszem napełniamy skorupki jajek.
> Tę stronę jajka z farszem maczamy w roztrzepanym jajku. Następnie
obtaczamy
> w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (ja smażyłam ze wszystkich
> stron).
>
>
>
>
>
|