Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!n
ot-for-mail
From: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jajko po wiedensku
Date: Thu, 03 Feb 2000 12:45:40 +0100
Organization: -
Lines: 22
Message-ID: <3...@j...krakow.pl>
References: <31cm4.35660$Hi2.802751@news.tpnet.pl>
Reply-To: j...@j...krakow.pl
NNTP-Posting-Host: red181.jagiellonia.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Mailer: Mozilla 4.05 (Macintosh; I; PPC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:22299
Ukryj nagłówki
Janusz Danak napisał(a):
> Temat jajek ostatnio pojawia sie dosyc czesto, to moze i jeszcze jeden; Jak
> powinno sie robic klasyczne jajko po wiedensku, jedni pogrzewaja w szklance
> i tak podaja, inni wylewaja jajko na gotujaca wode (drugi sposob bardziej mi
> smakuje i ladniej wyglada) jak to wlasciwie jest.
>
> --
> Pozdrawiam
> -------------------------------------------------
> Janusz
> ICQ: 31950147
> d...@p...fm
> -------------------------------------------------
Ja robię identycznie jak Ostry, choć bez majonezu. Natomiast surowe jajko
wybijane ostrożnie ze skorupki na wrzątek to chyba sposób na jajko w koszulce
czy coś takiego... W każdym razie jestem zdania, że jajko po wiedeńsku to
właśnie takie podawane w szklance, a wcześniej zwyczajnie ugotowane na miękko.
|