Data: 2000-02-03 11:45:40
Temat: Re: Jajko po wiedensku
Od: Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Janusz Danak napisał(a):
> Temat jajek ostatnio pojawia sie dosyc czesto, to moze i jeszcze jeden; Jak
> powinno sie robic klasyczne jajko po wiedensku, jedni pogrzewaja w szklance
> i tak podaja, inni wylewaja jajko na gotujaca wode (drugi sposob bardziej mi
> smakuje i ladniej wyglada) jak to wlasciwie jest.
>
> --
> Pozdrawiam
> -------------------------------------------------
> Janusz
> ICQ: 31950147
> d...@p...fm
> -------------------------------------------------
Ja robię identycznie jak Ostry, choć bez majonezu. Natomiast surowe jajko
wybijane ostrożnie ze skorupki na wrzątek to chyba sposób na jajko w koszulce
czy coś takiego... W każdym razie jestem zdania, że jajko po wiedeńsku to
właśnie takie podawane w szklance, a wcześniej zwyczajnie ugotowane na miękko.
|