Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nas
k.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Auguro" <a...@w...peel>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak dogodzić kobiecie w ciąży
Date: Wed, 18 Jan 2006 11:16:32 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <dql4j1$1gs$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <dqkqrc$rk6$1@nemesis.news.tpi.pl>
<2...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: poczta-dalet.radio.com.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1137579425 1564 195.245.217.222 (18 Jan 2006 10:17:05
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Jan 2006 10:17:05 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:258192
Ukryj nagłówki
> P.S. A moze byś częściej pisał co robisz aktualnie swojej żonie. To wtedy
my
> cieżarne byśmy coś spapugowały ewentualnie
Jesli chodzi o gotowanie to rzeczywiście trochę w tej kuchni spędzam.
Korzystam głównie z Kuchni Polskiej kupionej w Żabce za 20 zł i z internetu
odpowiednio modyfikując przepisy. Trochę z przepisów z wyborczej (chyba
Paskalowe przepisy choć przyznam że za samym Paskalem nie przepadam.
Mojej żonie bardzo pasuja moje zupy ( 2 litry wody, 200 gramów suszonej
włoszczyzny, 10 skrzydełek, liście laurowe, ziele angielskie) To traktuję
jako podstawe do późniejszego stworzenia zupy smakowej. . Gotuję to ok 2
godzin aż skrzydło puści ostatni tłuszcz. Wszystko odsiewam na sitku żeby
nie było śmieci pozupowych. Uwaga taki rosół jest bardzo słodki ze względu
na dużą ilość marchewki w włoszczyznie
Taką podstawę podlewam w zalezności od zachcianek: zupa cytrynowa,
migdałowa, zielonogroszkowa (bardzo dużo roboty), pieczarkowa, ogórkowa.
Polecam kulki mięsne do takiego rosołu - mięso mielone koniecznie przyprawić
dużą ilością przyprawy do potraw włoskich.
Z obiadow polecam na dziwne zachcianki smażonego łososia z truskawkami,
sajgonki - straszna robota ale pychaaaaa.
pl
|