Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Date: Thu, 18 Jul 2002 20:12:00 +0200
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak gotowac kukurydze?
References: <3d36ec11$1@news.vogel.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1027015681 nat.mikrus.pw.edu.pl (18 Jul 2002 20:08:01 +0200)
Lines: 26
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw
.edu.pl!uw.edu.pl!lublin.pl!news.onet.pl!news.vogel.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:117292
Ukryj nagłówki
Mishka wrote:
> Wiem od sprzedawcy ze nie jest to amerykanska 5-minutowka, a wiec ile czasu
> i jak doprawic kolby kukurydzy zeby byly najsmaczniejsze. A moze macie
> jakies swoje wlasne oryginalne przepisy na kolby?
jadlam gotowana tradycyjnie i z mikrofali. ale z mikrofali mimo wszystko
nie wychodzi taka dobra jak gotowana normalnie. a tu sa rozne sposoby:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=188
"kolby poprzełamywac na połówki - pójdzie wam to łatwiej niż wszelkie próby
przekrawania ich.
można gotować tradycyjnie, w garnku: gotować pod przykryciem, w osolonej
wodzie, przez 10-12 min. podawać posmarowane masłem i posolone do smaku. "
ja tam oplewam deilkatnie oliwa extra virgine.
zgodnie z propozycja podawana kiedys przez wojmata mozna tez posmarowac
maslem orzechowym - tez pycha. ale to naprawde musi byc maslo orzechowa a
nie czekolada do pieczywa z dodatkiem takiego masla.
pozdr. i smacznego
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|