Data: 2002-06-26 12:31:52
Temat: Re: Jak mrozic kurki?
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Miranka <a...@s...pl> napisał(a):
>
> "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl> wrote in message
> news:afc515$nkm$1@news.gazeta.pl...
>
> > Oczyszczone na sucho z piasku, w woreczkach foliowych. Takie są najlepsze.
>
> Dzięki. Jeszcze jedno - jak długo można je przechowywać? Zamrażarka jest
> przyzwoita - 26 C.
> Anka
W takiej temperaturze pewnie długo. Potem wystarczy rozmrozić i zrobić sobie
w środku zimy pachnącą jajecznicę z kurkami. Albo cielęcina duszona z
kurkami - wtedy nie trzeba rozmrażać i wrzucić zamrożone do duszenia. Pycha!!!
Inne grzyby mozna przed mrożeniem poddusić. W kurkach jest ważne, żeby były
czyste i suche - nie nasiaknięte wodą.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|