Data: 2007-01-13 03:06:35
Temat: Re: Jak nalezy obslugiwac maszynke do ravioli VASA
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:eo95k5$ri1$1@inews.gazeta.pl...
> la-la <d...@y...ie> napisał(a):
>
>> Jakie zrobic ciasto aby ta maszynka je walkowala i jaka ustawic grubosc
>> ?
>
> Nie oglądałeś Blumenthala na Discovery? Ciasta na makaron się nie soli -
> wtedy daje się wałkować.
>
>> Chcialbym zrobic pierogi z serem.
>> Czy ta maszynka je sklei tak mocno, ze bedzie je mozna ugotowac, czy to
>> tylko sie nadaje do pieczenia ?
>
> Przecież ravioli się gotuje.
>
>> Zrobilem ciasto na makaron, rozne wilgotnosci, ale pod spodem ten walek
>> raczej je rozrywa, sa dziury, a nie tak jak na zdjeciach.
>
> J.w. To "wina" soli.
>
> Ania
I obsuszania - ja nawet na makaron nie obsuszam - próbowałem - zaczęło się
rwać na walcach krających... robię na świeżo.
|