Data: 2007-10-01 07:25:51
Temat: Re: Jak odtłuścić zupę?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 01 Oct 2007 08:22:13 +0200, BBjk <b...@q...pl>
wrote:
>Jacek Ostaszewski pisze:
>
>> Skoro walnąłeś kura do gara to wiedziałeś, że wyjdzie bulion czy rosół.
>> Teraz - cierp ciało. Oka tłuszczu z ciepłego też mogłeś pracowicie zdjąć.
>> Chudy rosół... oddaj psu, sam zjedz niezdrowy ale smaczny, chollerka się
>> wzruszyłem...
>
>Rosołem?
>Przed gotowaniem odkrawam tłuste kawałki z mięsa, wtedy rosół jest
>esencjonalny, a tłuszczu na nim całkiem niewiele.
>To tłuste daję właśnie psu do jego zupy.
Patrzaj pani, ja tak samo robie.....a w desperacji to sciagam
wierzch z ustalego bulionu plaska duza lyzka, zeby jak najwiecej
z wierzchu i jak najmniej spod spodu
trys
K.T. - starannie opakowana
|