Data: 2004-02-28 16:24:59
Temat: Re: Jak piec mięso.
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> I na to wszystko jedna metoda pieczenia? Kulinarny kamień filozoficzny?
====
Ja tylko cytuję i zapytuję grupę o zdanie. Ciebie też, jako członka grupy. A
Ty mi odpowiadasz tradycjnie: sarkastycznym pytaniem zamiast opinią czy
własnym doświadczeniem. Rozumiem, że w tym temacie takiego nie masz.
Wracając do tematu - to był opis podstawowy. Są tam jescze dodatkowe uwagi
typu "do mięs bardzo tłustych (np. gęś) od razu dolać 1/4 - 1/2 szklanki
wody, aby umożliwić wytopienie się tłuszczu". Prawdę mówiąc sam przesłania
tego zdania nie rozumiem.
====
> Pomijam już to, że opisan metoda to właściwie duszenie niż pieczenie.
====
Zgadza się. W książce jest jednak opisana jako pieczenie i nie ma tam innej
metody. Cytat pochodzi z tomu drugiego. Niestety, nie mam tomu trzeciego, w
którym są konkretne przepisy, a gdzie, zapwene, parę kwesti byłoby
wyjaśnionych bardziej szegółowo.
Tym niemniej właśnie zakupiłem piękną, dwukilową karkówkę. Jutro od rana
będę działał, a wieczorem opiszę efekty.
waldek
====
|