Data: 2001-06-05 15:37:35
Temat: Re: Jak przyrzadzic szpiak?
Od: "AgataW" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik ssiegmund <s...@s...com> w wiadomości
do grup dyskusyjnych
napisał:Vy6T6.244863$Z...@n...uunet.ca...
> A coz to jest "czoch"?
>
No nie ma rady musi to być czosnek w jakimś narzeczu.
Szpinak według Biblioteczki poradnika D.
Kilogram szpinaku włożyć i ugotować we wrzącej wodzie
3-5minut). Potem odsączyć i posiekać po ostudzeniu.
Wymieszać z pokostkowanymi białkami z 2 jaj, czosnkiem( 3
wyciśnięte zęby), pestkami dyni uprażonymi na patelni ( 2
łyżki) i ewentualnie świeżą bazylią.
Oddzielnie ucieramy ugotowane żółtka z cukrem (łyżeczka),
musztardą(łyżka). Powoli wlewamy szklankę jogurtu
naturalnego i na smak sok z cytryny cały czas mieszając.
Doprawiamy solą, pieprzem i do szpinaku! Schładzamy.
Nie przepadam osobiście za tym zielskiem ale może ktoś ma
ochotę.
AgataW.
|