Data: 2006-12-20 14:18:01
Temat: Re: Jak reanimowac ciasto?
Od: Tatiana <y...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 20 Dec 2006 09:22:39 +0100, Waćpanna lub waćpan Beata
Mateuszczyk, w wiadomości <news:emarse$bl1$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co
następuje:
> Ja ostatnio piekę pierniczki Anki. Za pierwszym razem, po 24 godzinach w
> lodówce było idealne. A ostatnio też wydawało sie potwornie twarde.
> Musiałam nożem odkrajać z miski. Ale wałkowało się bardzo dobrze. Po
> wałkowaniu było w sam raz.
Dokładnie. Ja zapomniałam wyjąć, więc wygrzebywałam nożem kawałki ciasta z
miski i to po rozgrzaniu w ręce wałkowałao się super.
Co mnie dziwi - pierniczki w tym roku nie chcą mi stwardnieć, tylko są
miękkie :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Nie przejmuj się maleńka, poniosą Cię... na rękach!
W objęciach ich możesz czuć się wielka, wielka..."
|