Data: 2002-07-04 14:35:59
Temat: Re: Jak sie pozbyc "mieska" w kalafiorku
Od: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Woda z octem, tak podają w prawie każdym przepisie.Krótkie moczenie. Na
zimno.
K-2
Użytkownik "slonko" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ag1lm3$qtb$1@news.tpi.pl...
> Moze ktos z Was wie, jak sie pozbyc gasieniczek w kalafiorku?
> Wczoraj ugotowalam kalafiorka w calosci i podczas jedzenia znalazlam
sliczna
> zielona gasieniczke ;) A mialo byc wegetariansko...
> Zazwyczjaj dziele na czesci kalafior, wtedy ewentualni "goscie" sa
> znalezieni. Jednak kalafiorek w calosci ladnie wyglada, szczegolnie podany
> dla gosci.
> Moja babcia miala sposob z czeresniami, moczyla je w jakims roztworze
(woda
> plus costam) i wszystkie ewentualne robaki po godzince plywaly na
> powierzchni. Moze znacie jakies substancje, ktorych nie cierpia gasienice,
a
> ktore nie wplywaja na smak warzywa?
>
> Pozdrawiam
> Magda
>
>
|