Data: 2002-11-15 08:42:48
Temat: Re: Jak sie preparuje mango?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 15 Nov 2002 09:18:55 +0100, "Agnieszka Biernacka"
<a...@a...com.pl> wrote:
>Wiem, pytanie moze glupie, ale czy istnieje jakas madra metoda wydlubywania
>pestki z mango? Bo mi jakos to nie wychodzi. Albo nadkroje pestke i mam
>wtedy lykowate, albo mi duzo zostaje...
>
>Pozdrawiam
>Agnieszka Biernacka
>
istnieje i nie wydlubywania pestki z mango a zdejmowania manga z
pestki. ciac, odciac wzdluz owocu miazsz, nozem dojdziesz do
pestki i tnij wzdluz. uwaga- jak na trafisz na straszliwe wlokna,
to wez od razu wywal owoc, bo bedzie wlasciwie caly wloknisty
okrponie, noz ma wchodzi jak w maslo!. jak juz odetniesz obie
strony manga, to natnij nozem kratke na skos, do skory, od
zewnatrz wypchnij miaz na wierzch, odcinaj romby kwadraty.
reszte, co zostala na pestce, najlepiej poobgryzac. niedojrzale
manga swietnie sie przetwarza na cos jak duszone jablka. nasi
przyjaciele w Nigerii robili nie szarlotke (jablka byly
straszliwie dorgie) a na mangotke. bardzo dobre. mieli bardzo
duze dzrewo w ogrodzie
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|