Data: 2004-05-18 12:23:36
Temat: Re: Jak się robi zupę z młodej kapusty?
Od: "Marianka" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Robię też tak jak Ania, ale również tak:
Żeberka gotuję w lekko osolonej wodzie. Wyjmuję z wywaru, gdy są miękkie, do
wywaru wrzucam kapustę pokrojoną w kwadraciki 1cm /?/ i pół pęczka posiekanego
koperku /dobrze, jak jest to duży pęczek/. I teraz dwie wersje:
- dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę,
- nie dodaję ziemniaków,
po kilkunastu minutach do zupy dodaję zasmażkę robioną na plancie,vegetę, masło
odpada,w tej zupie zabija smak. Na koniec dodaję resztę posiekanego koperku.
Na talerz porcja żeberek zalana pyszną zupką... jeżeli bez ziemniaków, to z
chlebem. Traktuję to danie jako cały obiad...
Można wziąć inne mięso, można z mięsa zrobić drugie danie /pierogi itp./
Możliwości moc, a taką młodą kapustę trzeba jeść na różne sposoby, palce
lizać...
Smacznego!
Marianka
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|