Data: 2003-10-16 10:56:28
Temat: Re: Jak sklarowac nalewke pomaranczowa
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 2003-10-16 at 12:43, Jerzy Nowak wrote:
> Eeeee tam.
> Najprościej to podgrzać do ok. 45 do 70 st. C tak aby nie zawrzało (obserwowac jak
reaguje) i bardzo szybko ochłodzić.
> Potem przefiltrować jak radzą koleżanki, jak to nie pomoże to stosuj to co podaję
niżej.
>
> (znalezione w sieci)
[cut]
A czy ta cala chemia nie zmienia smaku wina? Oraz to podgrzewanie?
Ja rozumiem, ze w przypadku wina produkowanego na sprzedaz czas ma dosc
istotne znaczenie, ale tak dla siebie? Chyba jednak wolalabym skorzystac
z grawitacji....
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|