Data: 2005-03-11 09:59:04
Temat: Re: Jak sklarowac porterowke?
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "barney" <"barney[WON]"@adres.pl> napisał w wiadomości
news:d0rpnp$ngq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Sowa wrote:
>
>> Jak się robi tą z kawą?
>
> Z kawa to robi sie tak:
> 0,5l spirytusu
> 2 portery (dawalem chyba 2x 0,33)
> Troche suszonych sliwek (tak z pol szklanki)
> pol sloika miodu
> kawa mielona 4 lyzeczki (czubate)
>
> Sliwki sie drobno sieka i wrzuca razem z kawa do spirytusu na jakies 2
> tyg. czestto wstrzasajac.
> Potem filtruje, dodaje portera z rozpuszczonym miodem i rozlewam do
> butelek. No i klasycznie jak ktos ma cierpliwosc to powinno postac kilka
> miesiecy.
Extra!
Dzięki wielkie.
Sowa
|