Data: 2003-09-18 07:40:51
Temat: Re: Jak to jest z kruchym ciastem?
Od: "Lilla" <l...@b...lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mariusz (Maniek) Milobedzki" <m...@p...onet.pl>
napisał:
> Iwona wrote:
> > mam przepis z margaryną. wczoraj piekłam i znów nie wyrosło :-(.
To nie wina margaryny; margaryna wplywa jedynie na smak ciasta.
> Ile chcesz upiec tego kruchego, że używasz aż 1kg mąki ???
A skad taki wniosek?
Iwona napisala wyraznie, ze uzywa 4 szkl., czyli ok. 70 dag maki
i caly proszek do pieczenia jest jak najbardziej odpowiedni na taka
ilosc maki.
Pozdrawiam
Lilla
Psc.:
Czy w cukierni uzywacie innych miarek niz standardowa szklanka? ;-)
A przepis oczywiscie mozesz podac, sprawdzimy, czy jest naprawde
dobry.
|