Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <A...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Date: Sun, 8 Aug 2004 03:48:12 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 48
Message-ID: <cf40ou$ovm$1@inews.gazeta.pl>
References: <ceni49$ktl$1@atlantis.news.tpi.pl> <ceo18n$t4o$1@inews.gazeta.pl>
<w...@n...onet.pl>
<ceo3gh$9ek$1@inews.gazeta.pl> <4...@o...com>
<ceqk4d$qm$1@phone.provider.pl> <4...@o...com>
<cet3ko$n7l$1@phone.provider.pl> <4...@o...com>
<cettqc$l3n$1@phone.provider.pl> <4...@o...com>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-214-250.wroclaw.mm.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1091929694 25590 81.190.214.250 (8 Aug 2004 01:48:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Aug 2004 01:48:14 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:210441
Ukryj nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> Medea wrote:
>
>> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w
>> wiadomości news:41124CC3.9E8CC959@olypen.com...
>>> tylko do tego stopnia, ze co roku wydaje jedna ksiazke kucharska.
>>
>> To jednak profesjonalizm! A swoją drogą, to jest co roku coś nowego
>> do napisania?
>
> tak, bo te ksiazeczki sa monotematyczne - a to "ksiazka kucharska dla
> mlodych mezczyzn", a to "pieczenie i gotowanie z lawenda", a to
> "ziola prowansalskie w codziennej kuchni", teraz opracowuje maly
> podrecznik do kursu, ktory bede uczyc w Peninsula College w zimowym
> semestrze, pt. "Zakaski i ciasta - wieczory w kuchni", wiec ciagle
> sie cos nowego znajdzie. Ja mam mnostwo przepisow, wiec moge je
> przetasowac pod dowolnym katem, jak np. "Wieprzowina w Iraku" (zart
> oczywiscie)
>
>>
>>> jest jakos schowany w innym watku, wiec podaje Ci tu:
>>>
>>> Sos pomidorowy
>>
>> Dzięki serdeczne, spróbuję. Można zrobić go bez rosołu i ewentualnie
>> dodawać rosół przed samym spożyciem?
>> Ewa
>
> A czemu bez rosolu? jesli jestes wegetarianka, to uzyj rosolu
> warzywnego. Jesli kniecznie nie chcesz dodac rosolu, to oczywiscie
> mozesz, dopraw tylko czyms ciemniejszym, jak sosem sojowym, maggi czy
> worcestershire.
>
> Ja te sosy traktuje jako punkt wyjsciowy. Potem uzywam np. do
> pulpetow, czy do lasagna, czy do makaronu. Juz po otwarciu mozna
> dodac znow swiezych ziol, jak sie ma, zeby go uszlachetnic. Rowniez
> mozna od razu, albo potem, dodac wiecej czosnku.
> Magdalena Bassett
===
Cudowny, cukierkowy obrazek.
Ofiara ze swoim katem tworzy słodki dialog, jakby nigdy nic. Piękne. Coś jak
"przebaczamy i prosimy o przebaczeczenie". Tylko łzy wzruszenia ronić. Ach!
Magdaleno, jesteś święta, czy to tylko poza dla mas?
Poddałaś się?
waldek (przeciwnik faszyzmu i robactwa)
===
|