Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ugotować?
Date: Thu, 29 Nov 2007 09:30:04 +0100
Organization: sztrandek.int.pl
Lines: 26
Message-ID: <s...@c...znajdzie>
References: <filpn7$933$1@nemesis.news.tpi.pl> <filr31$5p4$1@atlantis.news.tpi.pl>
<fils4n$es0$1@nemesis.news.tpi.pl> <filrvu$rqe$1@news.interia.pl>
NNTP-Posting-Host: slawi.int.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1196325004 16119 88.220.110.200 (29 Nov 2007 08:30:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Nov 2007 08:30:04 +0000 (UTC)
X-User: znowu_jakas
User-Agent: slrn/0.9.8.1pl1 (Linux)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:306583
Ukryj nagłówki
Świadomie, albo i nie wolim napisał(a):
> Problem z kostkami na tej grupie jest taki, że jest tu kilku "purystów
> kuchennych", którzy używanie kostek, czy w ogóle chodzenie na łatwiznę w
> gotowaniu jest be. Czasami jest to dobre podejście, propagujące
> tradycjonalizm i klasycyzm w kuchni, jednak nie można się dać zwariować.
> Druga sprawa, że uzywanie kostek rosołowych nie jest uważane przez dużą
> część użytkowników za "trendy", mimo, że śmiem podejrzewać, że sami często
> takich kostek używają ;)
IMHO o najważniejszej grupie zapomniałeś ;) Jest też tak grupa, która
unika wrzucania świństwa do gara, w kostce "świństwem" jest glutaminian
sodowy, który jako związek sodu nie jest obojętny dla zdrowia, np
podnosi ciśnienie krwi, i należy go unikać. Jest duża grupa ludzi, ktora
z takich właśnie względów unika kostek i innych "produktów masowego
szczęścia"
Pozdrawiam.
PS. Nadciśnienie tętnicze i choroba wieńcowa są poważnym problemem
cywilizacyjnym. Zdrowe żywienie pomaga ich unikać i pomaga je leczyć ;)
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|