Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.ne
ws.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for
-mail
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <nbhcra$d4i$1@dont-email.me> <56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbidb1$fjo$1@dont-email.me> <10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net>
<nbieu7$kd0$1@dont-email.me>
<s9y9ked83dm7$.19g1fyuuhe4x4$.dlg@40tude.net>
<nbkhro$ffa$1@dont-email.me> <56dddac7$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbl4ab$6n1$1@dont-email.me> <56de79e9$0$697$65785112@news.neostrada.pl>
<56de8552$0$701$65785112@news.neostrada.pl>
<56de87f4$0$659$65785112@news.neostrada.pl>
<nbm2c7$upr$1@node2.news.atman.pl>
<56df3b29$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
<nboad5$u82$2@node1.news.atman.pl>
From: FEniks <x...@p...fm>
Date: Wed, 9 Mar 2016 08:58:21 +0100
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:38.0) Gecko/20100101
Thunderbird/38.6.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <nboad5$u82$2@node1.news.atman.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 68
Message-ID: <56dfd796$0$22822$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.22.232.1
X-Trace: 1457510295 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22822 83.22.232.1:57864
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370335
Ukryj nagłówki
W dniu 09.03.2016 o 05:56, Wiesiaczek pisze:
> W dniu 08.03.2016 o 23:50, FEniks pisze:
>> W dniu 08.03.2016 o 09:26, Wiesiaczek pisze:
>>> W dniu 08.03.2016 o 11:06, FEniks pisze:
>>>> W dniu 08.03.2016 o 08:54, wolim pisze:
>>>>> W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
>>>>>
>>>>>> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_,
>>>>>> także
>>>>>> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
>>>>>> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
>>>>>> sprawiłby mi radości smakowej.
>>>>>
>>>>> A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku
>>>>> piekę, to
>>>>> na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu.
>>>>
>>>> O ile dobrze zrozumiałam, to ten stek _najpierw_ się lekko przypala,
>>>> żeby zapobiec wycieknięciu soków i to ma jakikolwiek sens.
>>>> Przypalenie na końcu służyć może tylko i wyłącznie smakowi, jeśli ktoś
>>>> coś takiego faktycznie lubi. No i zapobiegnięciu sraczki. ;)
>>>>
>>>>> Oczywiście delikatnie, ale jednak takie przypalone zdecydowanie
>>>>> lepiej
>>>>> mi smakuje.
>>>>
>>>> Kwestia gustu.
>>>>
>>>>> To samo z ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to
>>>>> wrzucę
>>>>> kilka w popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą
>>>>> skórką. Do tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem
>>>>> wiadomo... poezja :)
>>>>>
>>>>
>>>> No ale te ziemniaki z tą skórką wsuwasz? Eee, nie moje klimaty.
>>>>
>>>> Ewa
>>>>
>>>
>>> Oj, nikt nie wsuwa ze skórką ale niemniej kawałki skórki jakoś się
>>> wplączą i dodają smaku. Też lubię lekko zwęglone, bo w przeciwnym
>>> razie smakują jak z parnika.
>>>
>>> Przy okazji życzę Ci i innym kobieto na tym forum wszystkiego
>>> najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
>>>
>>> (Walentynek ze względów ideologicznych nie świętuję)
>>
>> Każda okazja jest dobra do świętowania. Dzięki. :)
>>
>>>
>>> Tu, na Białorusi jest nawet z tego powodu dzień wolny od pracy
>>
>> Dla mężczyzn też? Cóż za niesprawiedliwość! ;)
>>
>> Ewa
>>
>
> A co to by było za świętowanie bez faceta?
> Sama poszłabyś po piwo? :)
>
Się śmiej, a ja wczoraj słyszałam od koleżanki, że w weekend była na
imprezie z okazji Dnia Kobiet. 100 kobiet + wódka. Też się zdziwiłam. ;)
Ewa
|