Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <nbhcra$d4i$1@dont-email.me> <56dc9272$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbidb1$fjo$1@dont-email.me> <10c0u1iapvgz.10hri4ddrndr2$.dlg@40tude.net>
<nbieu7$kd0$1@dont-email.me>
<s9y9ked83dm7$.19g1fyuuhe4x4$.dlg@40tude.net>
<nbkhro$ffa$1@dont-email.me> <56dddac7$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<nbl4ab$6n1$1@dont-email.me> <56de79e9$0$697$65785112@news.neostrada.pl>
<56de8552$0$701$65785112@news.neostrada.pl>
<56de87f4$0$659$65785112@news.neostrada.pl>
<nbm2c7$upr$1@node2.news.atman.pl>
<56df3b29$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
<nboad5$u82$2@node1.news.atman.pl>
<56dfd796$0$22822$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Wed, 9 Mar 2016 17:14:52 +0100
Message-ID: <17rniyogbab0o$.1p142kfqrmidq.dlg@40tude.net>
Lines: 72
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.9.36.211
X-Trace: 1457540091 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 659 83.9.36.211:13648
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370381
Ukryj nagłówki
Dnia Wed, 9 Mar 2016 08:58:21 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 09.03.2016 o 05:56, Wiesiaczek pisze:
>> W dniu 08.03.2016 o 23:50, FEniks pisze:
>>> W dniu 08.03.2016 o 09:26, Wiesiaczek pisze:
>>>> W dniu 08.03.2016 o 11:06, FEniks pisze:
>>>>> W dniu 08.03.2016 o 08:54, wolim pisze:
>>>>>> W dniu 2016-03-08 o 08:06, FEniks pisze:
>>>>>>
>>>>>>> Przecież jem sporo różnych niezdrowych rzeczy, które mi _smakują_,
>>>>>>> także
>>>>>>> tych z akrylamidem (wszelkie przypieczone i przysmażone
>>>>>>> skórki/powierzchnie, nawet chleba czy ciast). Ale taki stek nie
>>>>>>> sprawiłby mi radości smakowej.
>>>>>>
>>>>>> A mi owszem. Lubię węgiel na mięsie, jak kiełbasę na ognisku
>>>>>> piekę, to
>>>>>> na koniec też ją lekko zwęglam w ogniu.
>>>>>
>>>>> O ile dobrze zrozumiałam, to ten stek _najpierw_ się lekko przypala,
>>>>> żeby zapobiec wycieknięciu soków i to ma jakikolwiek sens.
>>>>> Przypalenie na końcu służyć może tylko i wyłącznie smakowi, jeśli ktoś
>>>>> coś takiego faktycznie lubi. No i zapobiegnięciu sraczki. ;)
>>>>>
>>>>>> Oczywiście delikatnie, ale jednak takie przypalone zdecydowanie
>>>>>> lepiej
>>>>>> mi smakuje.
>>>>>
>>>>> Kwestia gustu.
>>>>>
>>>>>> To samo z ziemniakami. Jak od czasu do czasu robimy ognisko, to
>>>>>> wrzucę
>>>>>> kilka w popiół - najlepiej smakują te z lekko zwęgloną, chrupiącą
>>>>>> skórką. Do tego sól. I nawet mógłbym bez masła, choć z masłem
>>>>>> wiadomo... poezja :)
>>>>>>
>>>>>
>>>>> No ale te ziemniaki z tą skórką wsuwasz? Eee, nie moje klimaty.
>>>>>
>>>>> Ewa
>>>>>
>>>>
>>>> Oj, nikt nie wsuwa ze skórką ale niemniej kawałki skórki jakoś się
>>>> wplączą i dodają smaku. Też lubię lekko zwęglone, bo w przeciwnym
>>>> razie smakują jak z parnika.
>>>>
>>>> Przy okazji życzę Ci i innym kobieto na tym forum wszystkiego
>>>> najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
>>>>
>>>> (Walentynek ze względów ideologicznych nie świętuję)
>>>
>>> Każda okazja jest dobra do świętowania. Dzięki. :)
>>>
>>>>
>>>> Tu, na Białorusi jest nawet z tego powodu dzień wolny od pracy
>>>
>>> Dla mężczyzn też? Cóż za niesprawiedliwość! ;)
>>>
>>> Ewa
>>>
>>
>> A co to by było za świętowanie bez faceta?
>> Sama poszłabyś po piwo? :)
>>
>
>
> Się śmiej, a ja wczoraj słyszałam od koleżanki, że w weekend była na
> imprezie z okazji Dnia Kobiet. 100 kobiet + wódka. Też się zdziwiłam. ;)
>
Wyobrażam sobie tę "kobiecość"... Wrzaski, chlanie i rzyganie.
http://www.psycholog.igabinet.pl/a1307037952pol-Mesk
a-kobieta-kobiecy-mezczyzna.html
|