« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-03-06 16:16:39
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekaDnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
"Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
frytek 3->
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-03-06 16:36:21
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekaW dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>
> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
> frytek 3->
>
Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć palca wskazującego
(inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2016-03-06 17:47:26
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekaDnia Sun, 6 Mar 2016 16:36:21 +0100, stefan napisał(a):
> W dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
>> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
>> frytek 3->
>>
> Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć
Paznokcia!
> palca wskazującego
Palcu wskazujący 3-) //a co, skoro amerykanka (wolna), to nawet steku
można usmażyć :-)
> (inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
No jak mogłeś? To obowiązku!
;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2016-03-06 22:04:06
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekastefan pisze:
> W dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
>> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
>> frytek 3->
>>
> Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć palca wskazującego
> (inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
> pozdr
> Stefan
Nie. Potrzebne są dwa palce (kciuk i wskazujący)ręki prawej oraz jeden
(wskazujący) ręki lewej. Stek należy ująć dwoma palcami ręki prawej zaś
palcem wskazującym wskazać mu żarzące się węgle - i wtedy będzie to stek
odpowiednio wysmażony.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2016-03-06 22:15:50
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekaDnia Sun, 06 Mar 2016 22:04:06 +0100, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
> stefan pisze:
>> W dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>
>>> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
>>> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
>>> frytek 3->
>>>
>> Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć palca wskazującego
>> (inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
>> pozdr
>> Stefan
>
> Nie. Potrzebne są dwa palce (kciuk i wskazujący)ręki prawej oraz jeden
> (wskazujący) ręki lewej. Stek
Steka!
> należy ująć dwoma palcami ręki prawej zaś
> palcem wskazującym wskazać mu żarzące się węgle - i wtedy będzie to stek
Steka!
> odpowiednio wysmażony.
Ołjes.
3-]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2016-03-09 23:40:20
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego stekaIkselka pisze:
> Dnia Sun, 06 Mar 2016 22:04:06 +0100, Dariusz K. Ładziak napisał(a):
>
>> stefan pisze:
>>> W dniu 2016-03-06 o 16:16, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Sun, 6 Mar 2016 07:57:51 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>> "Jak usmażyć amerykańskiego steka"? - no cóż, smaży się "steka" tak samo,
>>>> jak smakowitej jajecznicy, tłustego boczku, morskiej ryby czy rumianych
>>>> frytek 3->
>>>>
>>> Słyszałem, że bezwzględnie potrzebny jest paznokieć palca wskazującego
>>> (inni twierdzą, że kciuk). Nie wiem, nie próbowałem :)
>>> pozdr
>>> Stefan
>>
>> Nie. Potrzebne są dwa palce (kciuk i wskazujący)ręki prawej oraz jeden
>> (wskazujący) ręki lewej. Stek
>
> Steka!
>
>> należy ująć dwoma palcami ręki prawej zaś
>> palcem wskazującym wskazać mu żarzące się węgle - i wtedy będzie to stek
>
> Steka!
>
>> odpowiednio wysmażony.
Ale źródła nie rozpoznałaś... Zresztą w polskim tłumaczeniu owego źródła
jakoś raczej moją formę odmiany tłumacz wybrał.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |